Computer Objective Question 10


1) To move to the beginning of a line of text, press the.......key.

  1. Pageup
  2. a
  3. home
  4. enter
  5. None of these

Ans:- (D) enter

2) Computer use the .......number system to store data and perform calculations.

  1. Binary
  2. Octal
  3. Decimal
  4. Hexadecimal
  5. None of these

Ans:- (A) Binary

3) Physical components that make up your computer are know as

  1. Operating system
  2. Software
  3. Hardware
  4. Web browsers
  5. None of these

Ans:- (C) Hardware

4) Which key is used in combination with another key to perform a specific task ?

  1. Function
  2. Space bar
  3. Arrow
  4. Control
  5. None of these

Ans:- (D) Control

5) Ctrl, Shift and Alt are called ........Keys.

  1. Modifier
  2. Function
  3. Alphanumeric
  4. Adjustment
  5. None of these

Ans:- (D) Adjustment

6) The pattern of printer line on most products are called

  1. Prices
  2. OCR
  3. Scanners
  4. Barcodes
  5. None of these

Ans:- (D) Barcodes

7) What is the permanent memory built into your computer called ?

  1. RAM
  2. ROM
  3. CPU
  4. CD-ROM
  5. None of these

Ans:- (A) RAM

8) Various applications and documents are represented on the windows desktop by

  1. Symbols
  2. Labels
  3. Graphs
  4. Icons
  5. None of these

Ans:- (D) Icons<

9) All the deleted files go to

  1. Recycle Bin
  2. Task Bar
  3. Tool Bar
  4. My Computer
  5. None of these

Ans:- (A) Recycle Bin

10) In MICR, C stand for

  1. Code
  2. Color
  3. Computer
  4. Character
  5. None of these

Ans:- (D) Character

11) E-mail addresses separate the user name from the ISP using the .... Symbol.

  1. &
  2. @
  3. %
  4. :
  5. None of these

Ans:- (B) @

12) The simultaneous processing of two or more programs by multiple processors is

  1. Multiprogramming
  2. Multitasking
  3. Time-sharing
  4. Multiprocessing
  5. None of these

Ans:- (D) Multiprocessing

13) What type of device is a computer printer?

  1. Input
  2. Output
  3. Software
  4. Storage
  5. None of these

Ans:- (C) Software

14) The contents of ...... are lost when the computer turns off.

  1. Storage
  2. Input
  3. Output
  4. Memory
  5. None of these

Ans:- (D) Memory

15) When you turn of the computer, the boot routine will perform the test

  1. RAM test
  2. Disk drive test
  3. Memory test
  4. Power-on self test
  5. None of these

Ans:- (D) Power-on self test

16) When you have to this, your data will remain intact even when the computer is turned off

  1. RAM
  2. Motherboard
  3. Secondary storage device
  4. Primary storage device
  5. None of these

Ans:- (D) Primary storage device

17) For creating a document, you use ......... Command at file menu

  1. Open
  2. Close
  3. New
  4. Save
  5. None of these

Ans:- (A) Open

18) With a CD you can

  1. Read
  2. Write
  3. Read and write
  4. Either read or write
  5. None of these

Ans:- (D) Either read or write

19) You can start Microsoft Word by using ............ button.

  1. New
  2. Start
  3. Program
  4. Control panel
  5. None of these

Ans:- (A) New

20) In Excel, charts are created using which option?

  1. Chart Wizard
  2. Pivot Table
  3. Pie Chart
  4. Bar Chart
  5. None of the above

Ans:- (D) Bar Chart

Next Topic